Bensinstationskunskap

Ett råd som kan spara tid vid macken!

Ibland undrar jag över människans natur….
Vad jag tänker på är vårt köbeteende. Att stå och vänta vid macken på att en pump skall bli ledig är kanske inte någon av dom mest upplyftande sysselsättningarna man kan ha i livet? Om man betraktar köandet som några av dom roligare stunderna i livet så kanske det är dags att skaffa sig en hobby.
Fiske kanske, vad vet jag?

Vad jag vill komma fram till är följande!

Ca 80% av alla bilar har tanklocket på höger sida och resterande bilar har det på vänster sida*.
Man har möjlighet att tanka på båda sidorna om pumpen på merparten av alla bensinmackar. Med tanke på att dom flesta bilarna har tanklocket på höger sida så vill dom flesta människorna köra rakt fram och ställa sig till vänster om pumpen. Så långt är är allt logiskt!

bensinmackEffekten av detta blir att det lätt uppstår en kö på vänster sida om pumpen. Jag har upptäckt att det ibland kan bli 3-4 bilar som står och väntar på sin tur.

För min del är detta helt perfekt! Vad jag gör är att jag gör en u-sväng runt pumpen och ställer mig på andra sidan av pumpen och tankar. Där är oftast ingen kö!

Om du har orkat läsa så här lång, har du förmodligen förstått vad jag menar. Jag hoppas att du kommer kunna spara tid med detta i åtanke nästa gång du tankar!

Obs!!! Sprid inte detta vidare till folk med körkort! Jag vill inte behöva köa på bensinmacken! 😉

Någon som känner igen detta?


*Siffrorna är hämtade från min egen högst ovetenskapliga undersökning men är förmodligen ganska nära sanningen.

2 svar på ”Bensinstationskunskap”

 1. Hej! Jag skulle vilja ha lite parkeringstips/riktmärken (har precis tagit körkort men övat alldeles för lite på parkering), du har jättebra videos om hur man backar in i rutan och hur man fickparkerar, dessa klarar jag av rätt så okej. Men jag fick aldrig några riktmärken/tips att tänka på från min trafikskola när man ska köra in i en ruta med bilens nos först. Detta gör att alla mina parkeringar drar snett åt vänster och detta blir pga att jag gissar när jag ska börja svänga osv… Jag har heller ingen känsla för hur lång bilen är och vet inte hur långt fram i rutan jag ska köra.. Nu vet jag att parkering är något som blir en vanesak till slut men vill gärna lära mig rätt från början 🙂

  1. Hej!

   Om du tar en titt under kategorin instruktionsfilmer hittar du en film som handlar om hur du gör när du kör in med fronten först i en ruta. Filmen berättar att du skall styra in i rutan när ditt huvud är i mitten av rutan innan rutan du tänker parkera i, det brukar funka ganska bra. Att få en känsla för när bilen är rakt i rutan tar tid och handlar mest om att bara öva och öva… Ett råd jag kan ge dig är att inte låsa blicken på endast en av bilarna du har sidan om dig när du är på väg in i luckan. Titta på båda bilarna med jämna mellanrum och stanna till och fundera… Pekar bilen åt höger eller åt vänster? Stanna och jämför många gånger på vägen in i luckan och lita på din känsla! Gå gärna ur bilen för att kontrollera om du haft rätt eller fel.

   I veckan kommer en ny film om parkering som kanske kan underlätta för dig.

   Ha tålamod! Med tiden fixar du det!

   Mvh
   Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *