Köpvillkor

Följande villkor gäller för Övningskörning.com/Ivann Trading and Consulting ABs försäljning i Sverige över Internet till konsument.

Ivann Trading and Consulting AB, org nr: 556825-0657

Köpvillkor

Beställning av en vara eller tjänst sker på vår hemsida. Betalning görs i samband med beställningen och med kontokort, via Swish, Paypal eller Klarna.

Betalning via Klarna kan endast göras vid köp av fysiska produkter(böcker).

När du beställt och betalt skickar vi en orderbekräftelse till dig.

För att handla måste du vara över 18 år. Är du ännu inte 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få handla.

Handledarkurs(även kallad Introduktionsutbildning)

Vid köp av handledarkurs ställs följande krav på dig som deltagare:

-Att du har god datorvana
-Att du har goda kunskaper i det svenska språket eftersom att kursen hålls på svenska
-Att du kan legitimera dig med hjälp av Bank-id innan kursen eller med hjälp av godkänt id-kort vid kursstarten.
-Att du genomför kursen med en dator med fungerande webkamera och mikrofon.
-Att din dator är uppkopplad mot internet och att du kan se och höra läraren som håller kursen under hela kursen

Om du inte uppfyller ovanstående krav är kursavgiften att betrakta som förbrukad och ingen återbetalning av kursavgift kommer ske.

Dessutom är det ytterst viktigt att du är närvarande och väl synlig i webbkameran under hela kursen! Om du loggar in på inloggningssidan efter kursstarten, lämnar datorn under kursen  eller avbryter kursen på grund av tekniskt strul avvisas du ifrån kursen. Du kommer då få en  extra chans att gå om kursen vid ett annat tillfälle. Om kursen även vid detta tillfället avbryts på grund av ovanstående omständigheter är kursavgiften att betrakta som förbrukad och ingen återbetalning av kursavgift kommer ske.

Pris
Priset som är angivet under handledarkursen avser en deltagare(499:-). Med deltagare menas en person som deltar på kursen.

Avbokning
Avbokning skall ske senast 4 dagar innan bokad kurs. Vid senare avbokning betraktas kursavgiften som förbrukad och ingen återbetalning av kursavgift kommer ske. Avbokning genomförs via vårt kontaktformulär.

Vi har ingen möjlighet att ge dig någon teknisk support. Att tekniken på din sida fungerar är ditt eget ansvar och inget som Ivann Trading and Consulting AB är ansvariga för,

Lärare
Samtliga våra lärare är godkända av Transportstyrelsen att bedriva handledarkurs. Om du bokat ett kurstillfälle med en av våra lärare förbehåller vi oss rätten att byta lärare vid kurstillfället. Dock garanterar vi att ersättningsläraren är godkänd för att hålla handledarkurs av Transportstyrelsen.

Elektroniska produkter/medlemskap

Vid köp av elektroniska produkt eller medlemskap innefattar köpet inloggning på en enhet.

Det vill säga att om du exempelvis köpt ett medlemskap i Genvägen till körkortet -Praktiska körråd, har du endast rätt att använda Genvägen på en enhet i taget, såsom mobiltelefon, Ipad, dator, eller dylikt. Dina resultat eller framsteg inom vår E-learning delas inte ut till någon utomstående part, förutom till Trafikpedagogerna i Lund AB som står för vår kundservice.

Detta avser följande produkter:

  • Genvägen till körkortet. Komplett teori och praktik.
  • Genvägen. -Praktiska körråd.
  • Körkortsbok online! E-learning körkortsteori.
  • Nervositetshanteraren.
  • Felsökaren.
  • Ljud till Körkortsboken på thailändska.
  • Arabiska övningsprov (teoritester) -Online.

Ett medlemskap eller en elektronisk produkt får inte överlåtas till någon annan eller användas i näringsverksamhet. Vid misstanke om missbruk äger Ivann Trading & Consulting rätten att stänga av användaren ifrån tjänsten. I sådant fall anses den elektroniska produkten/medlemskapet som förverkad.

Ett medlemskap börjar så snart den initiala betalningen har bearbetats. Vid köp av månadsvis medlemskap(99:-) förnyas medlemskapet automatiskt på förnyelsedatumet såvida du inte säger upp avtalet. Ivann Trading & Consulting har ingen skydighet att återbetala tidigare erlagda medlemsavgifter som betalats i samband med automatisk förnyelse av medlemskap.

Vid köp av ”Fast medlemskap” debiteras du en engångsavgift(275:-) för 6 månaders medlemskap. Därefter dras inga pengar ifrån ditt kreditkort. När de 6 månaderna gått förnyas medlemskapet inte.

Du kan säga upp ett medlemskap när som helst genom att gå till Sidan för kontohantering eller genom att kontakta Kundsupport.

När du förlänger ditt medlemskap betraktas detta som ett nytt medlemskap. Det nya medlemskapet startar direkt när du köper tillgång. Detta innebär att om du exempelvis köper ett 6 månaders medlemskap och har 14 dagar kvar på ditt nuvarande medlemskap förlorar du dessa 14 dagarna.

Med andra ord bör du förlänga ditt medlemskap så nära utgångsdatumet av ditt tidigare medlemskap som möjligt.

Godkänd på teoriprovet garanti

Garantin avser endast vårt eget teorimaterial(medlemskap) för 99:-/mån och inte böcker eller andra produkter vi erbjuder.

Förutsättningen för att garantin skall gälla är att du har läst och blivit godkänd på samtliga delar innan du genomför provet. Detta innebär att du måste blivit godkänd på samtliga lektioner och slutprov 1, tom 11 i Genvägen innan du genomfört teoriprovet. Om du vill åberopa garantin måste du skicka ditt personnummer till oss. Därigenom godkänner du att vi får vi får göra en sökning i Trafikverkets databas för att kontrollera ditt provresultat, samt att vi loggar in på din medlemssida för att kontrollera att samtliga teoretiska delar är godkända enligt ovan. Vi behöver dessutom dina inloggningsuppgifter till Genvägen för att kontrollera att du blivit godkänd på ovan nämnda delar i Genvägen. Garantin gäller för teorimaterial som köpts from 191020. 

Priser

Priserna anges i svenska kronor och inkluderar moms om inget annat anges. Priset på varan/tjänsten är det som anges på webbplatsen på beställningsdagen. Fraktkostnad ingår inte i priset. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser.

Vi förbehåller oss också rätten att ändra priser och sortiment utan särskilda notiser om detta.

Leverans och frakt

Du får dina varor inom 2-10 arbetsdagar efter det att vi fått din beställning. Vi svarar inte för dröjsmål som beror på hinder utanför vår kontroll (force majeure).

Vi levererar endast inom Sverige.

Paket som inte hämtas ut:

Hämtar du inte ut ditt paket alls, så skickas det tillbaka till oss. Vi tar då ut en avgift på 300kr för att täcka de kostnader vi har i samband med det outlösta paketet. Outlösta varor omfattas normalt inte av ångerrätten.

Ångerrätt/retur

Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar fysiska varor online. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända och oskadda varor inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket eller, om du beställt en tjänst, ångra ditt köp inom 14 dagar från det att avtalet ingicks.

För att utnyttja din ångerrätt måste du alltid senast inom 14 dagar från det att du tog emot varan eller ingick avtalet om tjänsten meddela Övningskörning.com/Ivann Trading and Consulting AB att du vill utnyttja din ångerrätt. Gör du inte detta har du inte längre rätt att ångra ditt köp. Observera att ångerrätten Inte gäller en tjänst om fullgörandet har påbörjats. Kostnaden för retur av beställd vara bekostas av dig.

Vid retur/ångerköp krävs följesedel, kvitto eller ordernummer. Retur får inte ske mot postförskott. Vid transport från oss till dig står vi ansvaret för om varan skadas eller kommer bort under transporten. Vid transport från dig till oss står du risken för varan. Detta innebär att om varan kommer bort eller skadas under transporten till oss ansvarar du för detta. Din retur återbetalas med samma betalningsmetod som vid köp. Detta innebär att vi sätter tillbaka köpesumman med avdrag för vår frakt och packkostnad (100:-) på samma kort som du använde vid köpet inom 30dagar från det att vi mottagit din retur alternativt, om det gäller köp av tjänst, ditt meddelande om att avtalet frånträtts.

Avbeställning

Förutsatt att beställning av vara inte skickats iväg har du möjlighet att avbeställa hela eller viss del av beställning av varor genom att kontakta oss genom vårt kontaktformulär.

Behandling av personuppgifter

Vid beställning ger du samtycke till att vi lagrar dina personuppgifter.

Dina personuppgifter samlas in av Ivann Trading och Consulting AB, och det är Martin Nilsson (Ivann Trading) som är personuppgiftsansvarig. Vi delar dina personuppgifter med Trafikpedagogerna i Lund AB, 556727-7529. Den enda anledningen till att uppgifterna delas med Trafikpedagogerna är att Trafikpedagogerna står för utskick av beställda produkter och kundservice.

Vi lämnar inte vidare några uppgifter till någon utomstående part och uppgifterna sparas på våra servrar.

Samtycket är giltigt tillsvidare. Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke och få dina uppgifter borttagna från vår databas. Detta gör du genom att kontakta oss per telefon, 046-131573 eller genom att skicka ett meddelande med hjälp av vårt kontaktformulär. Klicka här för att komma till kontaktformuläret.  Observera dock att ett återkallande av ditt samtycke inte påverkar lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Du kan även kontakta vårt dataskyddsombud genom vårt kontaktformulär.

Du har även rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.

Vid beställning skapas ett konto med dina uppgifter. Du får inloggningsuppgifter till ditt konto i samband med beställningen. Om du vill att vi skall radera ditt konto är du välkommen att höra av dig.

Svensk rätt ska tillämpas på samtliga köp enligt dessa avtalsvillkor. Skulle det uppstå en tvist mellan parterna som inte kan lösas på plats, kan tvisten prövas i domstol (tingsrätt) alternativt kan kunden få en skriftlig prövning i Allmänna reklamationsnämnden(ARN).

Klicka här för att komma till webbshoppen