Har svårt med körkortsteorin? Gå på våra lärarledda teorilektioner via Zoom!

Nyhet! Nu drar vi igång med teorilektioner på distans.

På min trafikskola Trafikpedagogerna i Lund AB har vi sedan en tid tillbaka bedrivit teorilektioner på distans på försök. Dessa har endast varit för inskrivna elever på trafikskolan. 

Under en period när Corona viruset härjade som värst tillät Transportstyrelsen att vi bedrev handledarkurser på distans. Under denna perioden hade vi ca 9000 deltagare. Kurserna var mycket omtyckta av deltagarna och vi lärde oss mycket om hur man bäst bedriver distansundervisning.

Nu vill vi hjälpa fler med teorin!

Nu har alla möjlighet att boka våra teorilektioner. Man behöver inte vara inskriven på vår trafikskola.

Använder du körkortsboken eller en app?

Det finns en uppsjö av körkorts appar, övningsprov och böcker att ta hjälp av när man skall läsa inför teoriprovet. Dessa är till bra hjälp för de flesta som skall ta körkort.

Tyvärr hjälper detta inte alla fixa teoriprovet.

Varför skall jag gå på en lärarledd teorilektion?

Inom skolvärlden har man lärarledda lektioner av en anledning och det är att de flesta eleverna lär sig bättre genom att kombinera lektionerna med att läsa på egen hand.

Inom trafikskolevärlden är där tyvärr väldigt få trafikskolor som erbjuder lärarledda teorilektioner. Detta är olyckligt eftersom att många som skall ta körkort behöver hjälp med körkortsteorin.

Att lära sig genom att gå på en lärarledd lektion skiljer sig ifrån att läsa på egen hand.

En trafiklärare går lugnt och sakligt igenom teorin genom att berätta och visa bilder. Dessutom kan du ställa frågor om där är något du inte förstår. Undervisningen sker i grupp.

Om du endast läser på egen hand kan det kanske vara svårt att hitta någon att fråga om där är något som du inte förstår?

Bekvämt

En annan fördel med att gå på våra teorilektioner är att du gör det i hemmets lugna vrå. Du behöver inte ta dig till en trafikskola. Lektionerna genomförs med hjälp av Zoom som är ett av världens mest använda program vid distansutbildning.

Vill du se vad som ingår i de olika lektionerna?