Om oss

Martin Nilsson

Martin Nilsson
Trafiklärare

 

Jag utbildade mig till trafiklärare 1996 och har genom åren jobbat på flera olika trafikskolor samt med många olika trafiklärare. 2007 Startade jag Trafikpedagogerna i Lund AB som för närvarande har 10 anställda. På Trafikpedagogerna har vi alltid jobbat under mottot att ”ju mer vi kan hjälpa våra elever och deras handledare med deras privata övningskörning, desto bättre”. Genom att jobba tillsammans blir det ett bättre slutresultat!

 

Jag har under åren haft glädjen att ha med en stor mängd föräldrar och handledare under mina körlektioner och har upptäckt att det ofta uppstår frågor om vad dom skall tänka på när dom övningskör där hemma. Jag har även upptäckt att en stor del av dagens teorimaterial är onödigt krångligt skrivet. Teori och praktik måste gå hand i hand i en bra körkortsutbildning!

 

Med denna sidan vill jag dela med mig av min och även andras kunskap inom området.

 

2 svar på ”Om oss”

 1. Hej!

  Hoppas att ni har tid att svara på nedan fråga. Jag håller på att övningsköra och läser mkt om sparsam körning. Men så säger trafikläraren, och så läser jag på er sajt, att jag inte ska motorbromsa i korsning. Hm.

  Hur kör man i korsning där hastigheten är begränsad till 30 km/h?

  1. bromsa, växla ned från 3-2 samtidigt som du fortsätter bromsa, släpp kopplingen och bromsa tills du når korsningen och sväng.

  2. bromsa lätt om det behövs, växla ned från 3-2, släpp upp kopplingen och motorbromsa, bromsa mjukt om det behövs i korsningen och sväng.

  Man ska ju undvika att bromsa med bromspedalen om det går på ett säkert sätt.
  Blir tokig för jag läser olika på olika ställen.

  Mvh
  Pernilla

  1. Hej!
   Alternativ 1 är det bästa alternativet eftersom att du har tänt bromsljus under en stor del av fartsänkningen inför svängen. Med detta sagt är det inte säkert att du behöver använda bromsen till annat än att tända bromsljuset, dvs att endast trycka ner bromspedalen ca 1cm. Detta kräver en mycket god planering och är kanske inte genomförbart i alla situationer. Så i verkliga livet kommer du att behöva använda bromsen för att bromsa. Med andra ord använd bromsen så lite du kan för att köra sparsamt men överdriv inte. Behöver du bromsa så gör det! Sparsam körning är viktigt men endast en liten del av körkortsutbildningen.

   Lycka till!

   Mvh
   Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *