Handledarkurs online. Nu är det möjligt!

Äntligen är det möjligt att göra handledarkurs(introduktionsutbildning) online!

Under perioden  15 januari – 30 September inför Transportstyrelsen tillfälliga regler för introduktionsutbildning.

Detta innebär att Transportstyrelsen tillåter att handledarkurser hålls på distans och att man som handledare och elev inte behöver ta sig till en trafikskola eller någon annan utbildningsanordnare för att gå på handledarkurs.

Covid 19

För närvarande undviker många blivande körkortstagare och privata handledare att anmäla sig till kursen på grund av Covid 19. Dessutom kan det ibland vara svårt att hitta en ledig kurs eftersom att antalet deltagare vid kurstillfällena är begränsade på grund av smittorisken.

Ett dyrare körkort?

Med tanke på att man måste ha gått på kursen för att få övningsköra privat innebär detta att många är tvingade att genomföra hela sin körkortsutbildning på en trafikskola. Detta medför att körkortsutbildningen blir dyrare.  En del körkortstagare kanske helt enkelt inte har råd att ta körkort just nu?

Ett ljus i mörkret är att det från och med den 15:e Januari öppnas upp nya möjligheter för den som vill göra sin handledarkurs online.

Vill du gå på Sveriges bästa handledarkurs online?

Vi har haft handledarkurser sedan 2007 med tusentals nöjda deltagare!

Klicka här för att läsa mer!

 

Här kan du läsa mer om de nya reglerna på Transportstyrelsens hemsida

 

Fakta handledarkurs
För att få lov att övningsköra privat krävs det att man gått på en handledarkurs. Man måste även göra en ansökan om handledarskap och dessutom krävs det att eleven har körkortstillstånd.
Klicka här för att läsa mer om  körkortstillstånd och handledarkurs