Så här fixar du ditt teoriprov!

11 råd inför teoriprovet

Så här fixar du ditt teoriprov!

-Kom till teoriprovet utvilad! Hjärnan fungerar bäst när du är utvilad.

-Ta med giltig legitimation. Utan giltig legitimation får du inte genomföra provet.

-Kom i tid. Kommer du försent får du inte genomföra ditt teoriprov. Trafikverket är hårda på denna punkten.

-Tro inte att “det löser sig” och börjar läsa kvällen innan provet. Körkortsteori är kanske inte lika svårt att lära sig som ”kärnfysik” men var beredd på att investera tid. Teorin är ganska omfattande. Börja i tid!

-Gör gärna övningsproven inför teoriprovet flera gånger efter att du blivit godkänd på alla faserna. Övningsprov finns att köpa här: Övningsprov. Detta är samma typ av övningsprov som merparten av alla trafikskolor använder. När mina elever blivit godkänd på samtliga övningsprov är det ytterst sällsynt att dom blir underkända på det riktiga provet. Godkännandeprocenten är ca 96%!

-Memorera inte frågorna i övningsproven. Använd övningsproven för att kunna se vilka ämnen du behöver läsa mer. Så med andra ord, lär dig innebörden av frågorna och inte att ”frågan med bilden på en buss” är rätt svarsalternativ ”c”

-Markera frågor du är osäker på och gå vidare till nästa fråga när du gör teoriprovet. Svara sedan på dom markerade frågorna i slutet om du har tid över. Det är lätt att ”gräva ner sig” på en fråga och på så vis förbruka en massa tid på bara en fråga. Du riskerar då att inte hinna göra alla frågor.

-Anmäl dig till en trafikskola och gå på teorilektioner. På lektionerna uppkommer ofta frågeställningar som man kanske inte tänkt på tidigare. Där får du svar.

-Prata gärna med vänner som nyligen tagit körkort och be om hjälp.

-Om du har dyslexi kan det kanske underlätta om du vänder dig till en trafikskola med den kompetensen.

-Om Svenska inte är ditt modersmål kan det kanske underlätta om du vänder dig till en trafikskola som undervisar på ditt hemspråk.

Sist men inte minst!
Det borde vara lag på att man skall läsa denna sidan innan man börjar med teorin! Klicka här för att läsa

Lycka till med ditt teoriprov 🙂