Parkera, backa in i ruta metod 1

Dom två viktigaste råden när du skall parkera och backa
1. Håll uppsikt runt bilen
2. Kör sakta, krypkör och stanna gärna om du inte hinner med

Filmen berättar om olika punkter när du skall styra för att få en bra placering i rutan. Punkterna är endast ungefärliga och måste ibland justeras efter vilken bil du kör. Alla bilar har olika vändradie.

Krypkör inte för länge i sträck. Öva endast några minuter åt gången och kör
sedan en runda för att kyla ner kopplingen. Kopplingen blir lätt för varm
och då ökar slitaget.

 

Hoppas detta hjälper dig när du skall parkera! 🙂

Förstår du körkortsteorin när du läser på denna sidan?

Köp tillgång till vårt kompletta teorimaterial!

Endast 99:-
ERbjudande

2 svar på ”Parkera, backa in i ruta metod 1”

 1. Jag har en ganska trång parkeringsplats med plats för fyra bilar. Två på ena sidan och två på andra. Hur parkerar man bäst om det är ca 4 m parkeringsplatserna. Varje bil har en ruta på 3×2,5 m.
  När jag har en liten bil går det bra att backa in men när jag har en större bil måste jag backa fram och tillbaka ett bra tag innan jag ens kommer in i rutan. Vill hitta en bra teknik.

  1. Hej!
   Metoderna du hittar i filmerna kräver kanske att du har lite mer plats än vad du har på din extremt trånga parkeringsplats.
   Jag parkerar dagligen på en smal ruta utanför mitt hus och har en ganska stor bil. Många av mina grannar har repat sina bilar på grund av den dåliga platsen.
   Jag har hittat olika referenspunkter som jag använder mig av. Jag har lärt mig att jag skall stanna med huvudet i linje med en stolpe sidan om bilen. Därefter styr jag fullt åt vänster och kör fram tills att mitt huvud är i linje med grannens brevlåda och stannar. Sedan styr jag max åt höger och backar in. Det blir lika perfekt varje gång.
   Detta kommer inte fungera hos dig. Men vad jag vill få sagt är att försök att hitta olika referenspunkter på just din parkeringsplats och backa efter dom. Prova dig fram.
   Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *