Nervös inför din uppkörning? Så här fixade jag det!

På min första uppkörning var jag super nervös och det resulterade i att jag gjorde en massa fel som jag normalt inte hade gjort.

Att jag blev så pass nervös som jag faktiskt blev, var inte särskilt konstigt. Någon vecka innan provet började jag i mitt huvud spela upp olika scenarier om hur många ”tusentals” körlektioner till som jag måste köra om jag blir kuggad och hur mycket det i så fall skulle komma att kosta. Jag bekymrade mig även över hur lång tid det skulle ta att få ett omprov och även vad omgivningen skulle tycka. Värst av allt var hur jag själv skulle må och hur värdelös jag skulle känna mig om jag blev kuggad!

Under uppkörningen koncentrerade jag mig på att göra rätt och inte göra fel. Om jag endast gjorde ett litet fel skulle jag bli kuggad, trodde jag…

Med ett sådant tänk kan man inte bli annat än nervös! Ja, jag blev kuggad…

Andra uppkörningen vaknade jag på morgonen med 38,5 graders feber. Min uppkörning var bokad på förmiddagen. Jag tänkte, nåväl jag är ju sjuk så tyvärr får jag avboka uppkörningen…..

Men vänta lite! Det är ju i princip detsamma som att bli kuggad.

Jag blir ju tvungen att betala uppkörningen, vänta på en ny tid, köra fler körlektioner för att hålla mina kunskaper vid liv. När jag funderat en stund tänkte jag… Skit detsamma! Jag kör upp fast än att jag är sjuk. Det är ju ”kört” ändå! Jag är ju i princip kuggad från start, jag är ju sjuk! Jag får betrakta det som en dyr körlektion. Jag bara kör en runda och bryr mig inte..

Ett gott råd till er alla som skall köra upp är att inte fundera för mycket på eventuella följder av ett kuggat prov. Försök i stället att se det som en generalrepetition, det riktiga provet kommer senare.

Tror ni jag blev lika nervös som vid 1:a uppkörningen?

Nej! Jag brydde mig inte så mycket om resultatet, det var ju ändå kört tänkte jag.

Blev jag godkänd?

JA!!!!

Jag klarade mig för att jag inte orkade att fundera så mycket över min körning och resultatet. Jag ”bara” körde en runda.

Tror ni att jag gjorde mitt bästa?

Klart jag gjorde, det ligger ju i ens natur att prestera så bra man kan.

Ett gott råd till er alla som skall köra upp är att inte fundera för mycket på eventuella följder av ett kuggat prov. Försök i stället att se det som en generalrepetition, det riktiga provet kommer senare.

Helt ärligt!?

Står livet på spel om du blir kuggad? Knappast!

 

5 svar på ”Nervös inför din uppkörning? Så här fixade jag det!”

 1. Tack för råden! Jag har min andra körprov idag. Jag ska försöka tänka som jag skjutsar en vän bara, runt på stan.

 2. Helt rätt, sänk förväntningarna på dig själv. Funkar inom idrotten också.

 3. Haha ja, det här hade jag verkligen behövt läsa inför min uppkörning. Jag gick in med en inställning som att mitt liv mer eller mindre hängde på huruvida jag blev godkänd eller inte. Jag psykade ut mig själv totalt och självklart blev jag underkänd. Det blev dock ingen dödsattest eller annons i tidningen för det. Nu har jag plockat ihop ett anings sårat självförtroende och bokat ett nytt uppkörningsdata. Går förhoppningsvis in med ett inre ”chill” den här gången.
  Vill passa på att tacka för denna braiga hemsida också! Många kloka råd!

  1. Tack! Tack!

   Lycka till med uppkörningen! Du fixar det! 🙂

   Mvh
   Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *