Ett gott råd om du märker att bakomvarande bil är på väg att köra på dig…

Huvudet på nackstödet
Det är kanske inte så vanligt att man upptäcker att bakomvarande fordon är på väg att köra på en, förrän det är för sent och olyckan redan har inträffat.

Det kan hända att du på grund av en olycka, eller annan oväntad omständighet blir tvingad att bromsa hårt trots att du har en bil nära bakom dig. Risken är då att bakomvarande bil för sent uppmärksammar att du bromsar. Du ser kanske i backspegeln att bilen är på väg att köra in i dig, eller kan kanske höra att fordonet bromsar hårt. Då är ju olyckan tyvärr ett faktum.

 

Lägg huvudet mot nackstödet! På så vis minskar du risken för nackskador vid kollisionen

Mitt råd är.

Lägg huvudet mot nackstödet! På så vis minskar du risken för nackskador vid kollisionen.

Viktigt att nämna i sammanhanget är att du alltid tittar långt fram när du kör, planerar och håller ett gott avstånd till framförvarande fordon. På så vis minskar risken att du behöver göra en hård inbromsning och då minskar även risken att du blir påkörd bakifrån.

Jag fick en bra kommentar på detta inlägget av en av sidans besökare:

”Även värt att nämna att man ska släppa på bromsen om man blir påkörd bakifrån (vid stillastående). Räddade oss från en ännu hårdare kollision då vi blev påkörda bakifrån.”

Med andra ord…

Om du redan står stilla när du märker att bakomvarande bil är på väg att köra på dig är det all idé att släppa bromsen vid kollisionstillfället .

 

2 svar på ”Ett gott råd om du märker att bakomvarande bil är på väg att köra på dig…”

  1. Även värt att nämna att mam ska släppa på bromsen om man blir påkörd bakifrån (vid stillastående). Räddade oss från en ännu hårdare kollision då vi blev påkörda bakifrån.

    1. Tack Olof!
      Jag skall göra ett tillägg i inlägget.
      Mvh Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *