Hur vet jag om jag parkerat rakt?

Parkerat rakt?

Om du följer råden i filmen så kommer det bli lättare att parkera rakt.

Att få en känsla för om huruvida man parkerat rakt i en parkeringsruta kan vara svårt som nybörjare. Detta är något alla som skall ta körkort får kämpa med. Till största delen handlar det om att öva för att få en känsla för bilens placering efter att man parkerat.

Jag har gjort filmen för att ge dig råd om vad du kan titta efter för att bedöma om du parkerat rakt. Du får råd om att leta efter olika ”linjer” och jämföra dessa med varandra. När ”linjerna” är parallella så är bilen placerad rakt. Detta hjälper dig att parkera rakt.

Det verkar kanske ganska enkelt när du ser filmen? Men i verkligheten är det kanske inte lika enkelt…

Huruvida du verkligen parkerat rakt när linjerna är parallella beror mycket på hur din bil är utformad och på var ditt huvud är placerat i bilen. Vad jag menar detta är att det kan se ut på ett sätt om du exempelvis lutar dig fram över ratten och tittar och på ett helt annat sätt om du lutar dig tillbaka och placerar huvudet mot nackskyddet.

Dock hoppas jag att filmen kommer hjälpa dig en bit på vägen!

Ett viktigt råd som inte nämns i filmen är att du alltid efter att du parkerat kan gå ur bilen för att kontrollera om du parkerat rakt. Genom att gå ut bilen kan du jämföra om din ”bild” av bilens placering när du satt inuti bilen överensstämmer med verkligheten. På så vis ”ställer du in siktet”.

Att gå ur bilen och jämföra gör att du med tiden bygger upp en god känsla för bilens placering. När du byggt upp känslan blir det enklare att parkera rakt. Detta tipset hittar du i en av mina andra parkeringsfilmer.

-Klicka här för att se alla filmer

Lycka till med körkortet! 🙂