Tips när du skall passera en buss vid en busshållplats.

 

BusshållplatsNär man närmar sig en buss vid en busshållplats kan det ibland vara svårt att bedöma om det är läge att köra om bussen eller inte. Reglerna säger att man är skyldig att lämna bussen företräde när den blinkar och skall köra ut från hållplatsen om vägens hastighetsbegränsning är 50km/t, eller lägre.

Tyvärr utnyttjar vissa busschauförer detta. Dom blinkar och kör samtidigt. Eller än värre, kör några meter och blinkar sen.Det kan vara svårt att veta om man vågar passera bussen eller. Kommer den att köra eller inte? Kommer den blinka i god tid innan den tänkt köra?

Ett gott råd…

Ta en titt om bussdörrarna öppna och om folk är på väg in i bussen när du närmar dig busshållplatsen. Om dörrarna är öppna och folk är på väg in i bussen kommer bussen med största sannolikhet inte köra förrän passagerarna har gått ombord. Det är då med största sannolikhet lugnt att passera.

4 svar på ”Tips när du skall passera en buss vid en busshållplats.”

  1. Vilken bra och informativ hemsida! Genomtänkt och upplagt på pedagogiskt sätt så att man hittar allt man undrar över som nybörjare! super!

  2. Hej, Oj vilken bra hemsida! Pedagogisk,genomtänkt.Som nybörjare har jag mycket nytta av infon som finns här. Jag har lärt mig så mycket. Vet att göra filmer osv tar lång tid. Men kanske du kan göra en film om vägmärken och markeringar i framtiden. Mycket snällt av dig att lägga ner så mycket tid för vår skull. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *